web1

vaarwelblauwe enveloppe
Ik wil hulp bij digitale post

U hebt de uitleg over de Berichtenbox en digitale post gelezen, maar u komt er niet uit. Misschien kunt u dan hulp vragen aan iemand in uw omgeving die u helpt met uw aangifte inkomstenbelasting of uw toeslagen. Bijvoorbeeld een familielid of kennis, of uw belastingadviseur of maatschappelijk dienstverlener. Maar u kunt ook bij ons terecht met uw vragen.

Ik heb nog geen DigiD

 

Hebt u nog geen DigiD? Vraag die dan aan via digid.nl/aanvragen. U krijgt uw DigiD binnen 5 dagen toegestuurd op uw woonadres. Doe dit eventueel samen met iemand die u helpt.

Hoe kan ik mijn digitale post lezen?

U hebt een DigiD, en u wilt uw digitale berichten lezen. Activeer dan uw account op MijnOverheid en daarmee uw Berichtenbox. Doe dit eventueel samen met iemand die u helpt. Hoe dit werkt, ziet u in de instructievideo en de folder. Als u uw e-mailadres doorgeeft tijdens de activering, krijgt u in het vervolg automatisch een e-mail als u een nieuw bericht in uw Berichtenbox hebt.

Ik wil dat iemand anders mijn digitale post ontvangt en leest.

U hebt een DigiD, en u wilt dat iemand anders uw digitale berichten van de Belastingdienst ontvangt en leest. Vraag dan een machtigingscode aan via digid.nl/machtigen. U kunt iemand machtigen om bepaalde berichten in uw berichtenbox te lezen. In eerste instantie gaat het daarbij alleen om Toeslagen-berichten van de Belastingdienst.

De persoon die u helpt, kan ook namens u een machtigingscode aanvragen. Daarvoor heeft hij uw burgerservicenummer, uw geboortedatum en uw toestemming nodig.

De persoon die u hebt gemachtigd, kan met de machtigingscode (tijdelijk) bepaalde berichten van de Belastingdienst uit uw Berichtenbox lezen. U kunt hem ook machtigen om namens u uw toeslagen aan te vragen en aangifte inkomstenbelasting te doen.

Hebt u iemand gemachtigd? Dan kunt u zelf nog steeds uw berichten lezen in uw eigen Berichtenbox.

Meer over hoe u een machtiging aanvraagt leest u in de folder 'Digitale post van de Belastingdienst'.